Beschikbaarheid van fietsen en onderdelen

Een positief gevolg van de coronacrisis is dat we massaal ons eigen land aan het ontdekken zijn. We zijn namelijk, noodgedwongen, meer op de fiets gestapt. Het was namelijk een van de weinige activiteiten die wel gedaan kon worden! Stiekem is Nederland, en in het bijzonder ons Land van Maas en Waal, prachtig om er met de fiets op uit te gaan.

Helaas heeft elke medaille twee kanten. De combinatie van onder andere een grote vraag naar zowel e-bikes als gewone fietsen en alles wat er mee te maken heeft,  een verminderde productiecapaciteit door lockdowns wereldwijd en een tekort aan containers om materiaal te vervoeren zorgen ervoor dat onze leveranciers steeds meer moeite krijgen om te leveren. Meer lezen over de verstoorde productieketen van fietsen? Klik hier.

Betekent dit dan dat jullie niks meer kunnen leveren?

Nee, in tegendeel zelfs. Tot op heden hebben wij een goede aanvoer van zowel fietsen als onderdelen. De goede relatie met onze leveranciers en een slimme planning zijn hierbij van groot voordeel. Toch zien ook wij dat de vraag naar sommige modellen en onderdelen (bijvoorbeeld cassette’s) groter is dan het aanbod. Dit betekent dat levertijden van 2 tot 6 maanden helaas niet ongebruikelijk zijn. Laat je hierdoor niet afschrikken, in veel gevallen vinden we een passende oplossing. 

Veel fietsfabrikanten hebben de introductie van nieuwe modellen vervroegd. Hierdoor komen er dit najaar nog diverse nieuwe kleuren en uitvoeringen binnen! Maar ook hierbij geldt, dat het om beperkte aantallen gaat. Houdt er dus rekening mee dat de keuze beperkt is als je snel wilt beschikken over je nieuwe fiets of e-bike. Maar, uitkijken naar iets moois is minstens zo leuk als het bezitten.

Ik ben opzoek naar een nieuwe fiets of e-bike. Wat nu?

Kom een keer langs in onze winkel. Je bent van harte welkom. We gaan graag samen met jou op zoek naar een fiets of e-bike die past bij je wensen. Het kan zijn dat we een bepaald type of model niet in de winkel hebben staan. Dan kun je ook terecht bij een Experience Center. De fietsen van Sparta, Batavus en Gazelle zijn te vinden in zo’n Experience Center. Hier kun je alle modellen zien én testen.

Mocht je naar aanleiding hiervan vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel.

Tot ziens in onze winkel aan de Marconistraat in Wijchen! 

Beschikbaarheid van fietsen en onderdelen
top