Naar de 'middelbare' met een nieuwe Gazelle

Voor duizenden ‘groep-achters’ zit het er bijna op: de basisschool. Tijd dus voor een lange vakantie en lekker relaxen. Daarna start een nieuw avontuur op de ‘middelbare’. De fiets is en blijft dé manier om daar te komen en dus is dit het uitgelezen moment om een nieuwe uit te zoeken. Wij helpen je graag een handje met uitgebreid advies.

De overgang van basisschool naar ‘middelbare’ is traditioneel hét moment om een nieuwe fiets aan te schaffen. De ‘basisschoolfiets’ is nu echt te klein, de af te leggen afstanden worden groter en daarbij moeten er ook nog eens zware schooltassen mee. En na school is het wel zo fijn om probleemloos en veilig naar de sportclub te kunnen fietsen. Zo baant de nieuwe fiets ook de weg naar meer onafhankelijkheid.

Als het aan de ouders lag

Wie ging er vroeger niet met een Gazelle naar de middelbare school? Veel ouders van nu hebben toen zelf ook de typische Gazelle-eigenschappen ervaren zoals het robuuste karakter en het veilige en comfortabele weggedrag. Uit onderzoek blijkt dat veel ouders vanwege die vertrouwde kwaliteit(en) nog steeds een voorkeur hebben voor Gazelle, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun kinderen.

Als het aan de scholieren ligt

Hetzelfde onderzoek toont tevens aan dat de fiets door jongeren wordt gezien als een belangrijk transportmiddel dat ze liever gebruiken dan het openbaar vervoer, vanwege de vrijheid en frisse lucht. Fietsen doen ze ook liever dan lopen, want dat is volgens de respondenten ‘minder saai’ en ‘sneller’.

Ook jongeren hechten waarde aan de door hun ouders gewaardeerde functionele aspecten van een fiets, maar ze vinden nog veel meer belangrijk. Een heel belangrijk punt op het wensenlijstje is natuurlijk een cool design. Het liefst stellen de scholieren zelf de look samen. De nieuwe fiets moet daarnaast geschikt zijn om makkelijk school- en sporttassen mee te nemen. Een draagrek of een speciale tassenhouder vóór zijn daarom zeer gewild. Ook ‘s nachts springen de scholieren van nu graag in het oog, het liefst met verlichting die automatisch in- en uitschakelt. En uiteraard moeten de remmen, de bel en het slot simpelweg goed zijn.

 

Cool: echte Gazelle's op maat voor scholieren

Gazelle heeft een breed ‘scholierenassortiment’. Dat begint met de strak gelijnde Esprit, die leverbaar is in diverse trendy matte tinten. De Esprit is super robuust. Hij heeft een stevig frame met een onverwoestbare geïntegreerde koplamp. Het speciale achterlicht is ook van opzij goed zichtbaar en zelfs bij stilstand blijft het licht nog minimaal vier minuten branden – wel zo veilig. En, ook heel handig: de Esprit is leverbaar met een stoere voordrager voor school- of sporttassen.

De PuurNL is met zijn retro-elementen dé klassieker voor scholieren. Deze stoere transportfiets heeft een smalle voor- en achterdrager. Daarmee is het mogelijk om veilig naast elkaar te fietsen. Dankzij brede banden en keuze uit 3 of 7 versnellingen rijdt hij zelfs met zware belading aangenaam licht. Ook voor de PuurNL is er keuze uit trendy matte tinten – bij diverse modellen zorgt de voordrager in hoogglans lak daarbij voor een extra cool accent. De PuurNL is er ook als snelle elektrische fiets. Daarmee kom je nooit te laat bij een proefwerk. Of een feestje.

Gazelle Schoolfiets Testdagen

Voor het maken van de juiste schoolkeuze, zijn er open dagen van middelbare scholen. Om scholieren te helpen bij het maken van de juiste keuze voor hun fiets zijn er de nu Gazelle Schoolfiets Testdagen. Hiervoor kun je terecht bij een van de vier Experience Centers. Natuurlijk ben je altijd welkom bij in onze winkel voor het beste advies op maat.

Tot ziens in onze winkel!

Naar de
top