Nieuw in ons assortiment: Bypoint valdetectie!

We rijden tegenwoordig langere afstanden op de fiets en door de komst van elektrische fietsen is het voor veel mensen (weer) mogelijk om zelfstandig op pad te gaan. Een mooie ontwikkeling, die helaas ook een keerzijde kent. Zo kwamen er in 2021 meer dan 73.000 fietsers op de eerste hulp terecht door een ongeval, waarvan meer dan 50.000 door eenzijdige ongevallen. Schrikbarende cijfers, met vaak een vervelende nasleep.

Krijg je na een ongeluk binnen een uur eerste hulp, dan heb je de grootste kans om goed te herstellen. Een snelle responstijd kan dus van levensbelang zijn. Val jij met de fiets, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Hoe zorg je dat je op tijd de nodige hulp krijgt, op de juiste plek? Met dat in het achterhoofd is Bypoint ontwikkeld.

Valdetectie

Bypoint is een valdetectiesysteem voor de fiets, waarmee je snel hulp kunt krijgen. Voor gebruik registreer je het apparaat online en vul je de contactgegevens in van familieleden, vrienden of andere mensen in jouw directe omgeving. Deze contactpersonen krijgen een sms als jij bent gevallen. Het Bypoint systeem is voorzien van een accu en kan eenvoudig worden vastgeklikt met twee beugeltjes aan de fiets. Ben je gevallen? Dan hoor jij een geluidssignaal en stuurt Bypoint een sms naar jouw eerste contactpersoon.

Via een link in de sms ziet de contactpersoon de coördinaten van jouw locatie en kan diegene de route naar jouw locatie volgen. Ook kan er snel en efficiënt hulp ingeschakeld worden. Is jouw eerste contactpersoon niet in de buurt of wordt het bericht niet gelezen? Dan ontvangt de volgende op de lijst na 30 seconden een sms. Bij loos alarm schakel je Bypoint met een druk op de knop gemakkelijk uit. De personen die al een bericht hebben ontvangen, krijgen dan een nieuwe sms dat er niets aan de hand is.

Het Bypoint valdetectiesysteem is door de ANWB uitgeroepen tot 1 van dé 6 innovatieve fietsgadgets van 2023 en daarnaast is het product genomineerd door de RAI-vereniging als fietsinnovatie van 2023.

Bypoint Actief

Het systeem maakt gebruik van Bypoint Actief, waardoor het apparaat verbinding kan maken en berichten kan versturen zonder dat daarvoor een mobiele telefoon nodig is. Bypoint Actief zorgt ervoor dat het apparaat overal in Europa gebruikt kan worden en biedt de gebruiker de mogelijkheid inzicht te krijgen in de locatie van het product na diefstal. 

Voor het gebruik van Bypoint Actief sluit de gebruiker een licentie af voor 1, 2 of 4 jaar. Om ervoor te zorgen dat er altijd een actieve verbinding is betalen ze de volledige licentiekosten bij aanschaf van Bypoint. Bypoint Actief kost omgerekend € 4,58 p/m voor een licentie van 1 jaar, € 3,79 p/m voor 2 jaar of € 2,90 p/m voor 4 jaar. De gekozen licentie wordt in een keer vooruitbetaald voor 1, 2 of 4 jaar, bij aanschaf van Bypoint. De consumentenadviesprijs voor het Bypoint valdetectiesysteem is € 119,90 inclusief btw. 

Meer informatie en bestellen

Voor aanschaf en meer informatie over Bypoint kun je bij ons in de winkel terecht! 

Nieuw in ons assortiment: Bypoint valdetectie!
top