Fietsverzekering

Fietsverzekering

Wanneer je een nieuwe fiets koopt denk je er misschien niet direct aan, maar het is erg slim om een goede fietsverzekering af te sluiten. De laatste jaren neemt de diefstal van fietsen enorm toe, zeker bij elektrische fietsen. Met een goede verzekering ben je hiervoor verzekerd. Maar je kunt jezelf voor meer verzekeren dan alleen diefstal. Want wat te denken van een accu die niet meer werkt? Of schade na een aanrijding die verholpen moet worden?


De nieuwe ANWB Fietsverzekering

Wij werken onder andere samen met de ANWB en bieden jou voor een voordelige premie een goede fietsverzekering. Ben je lid van de ANWB? Dan ontvang je 5% korting op de premie.

Met de ANWB Fietsverzekering ben je goed en eenvoudig verzekerd. De belangrijkste voordelen op een rij:

Bij diefstal of totaalverlies van de fiets binnen 5 jaar wordt het aankoopbedrag vergoed

Nieuwe én refurbished accu’s van e-bikes volledig vergoed

Geen eigen risico bij diefstal of totaalverlies

Eigen risico bij beschadiging of diefstal van onderdelen of accessoires slechts €25

Ook tweedehands fietsen zijn te verzekeren

De pechhulpdekking biedt ook hulp vanaf het (tijdelijk) thuisadres

5% korting op de premie voor ANWB-leden

Bereken mijn premie

Zelf je fietsverzekering samenstellen

Je hebt de mogelijkheid om je verzekering zelf samen te stellen. Kies voor Diefstal of voor Beschadiging of maak een combinatie. Daarnaast kun je je nog aanvullend verzekeren voor Pechhulp, Ongevallen en Verhaalsrechtsbijstand. Je maakt je eigen verzekering die volledig bij jou past. We leggen je graag uit hoe het werkt en wat de beste keuze is. Alle info over de ANWB Doorlopende Fietsverzekering is terug te vinden in het informatiedocument.

De basisdekkingen

Om de ANWB Fietsverzekering af te sluiten moet je in ieder geval één van de basisdekkingen kiezen. Met beide ben je helemaal goed verzekerd tegen diefstal én beschadiging.

Diefstal

Je fiets gestolen, daar denk je liever niet aan. Met de ANWB Fietsverzekering komt alles snel weer goed. Je bent 5 jaar lang volledig verzekerd tegen diefstal. Als jouw fiets binnen 5 jaar gestolen wordt, krijg je zo snel mogelijk een nieuw exemplaar. Maar diefstal voorkomen is natuurlijk altijd het beste, dat scheelt je een hoop gedoe. Zet je fiets daarom altijd goed op slot en kies voor de zekerheid ook voor een tweede slot.

Beschadiging

Als je fiets beschadigd raakt door een val of een aanrijding, dan wordt dat vergoed. Ook schade aan de accu door vallen of stoten is verzekerd. Raakt jouw fiets binnen de eerste 5 jaar total loss door een aanrijding of vandalisme? Dan leveren wij je een nieuw exemplaar.

Aanvullende dekkingen

Naast één of twee basisdekkingen heb je de keuze uit een aantal aanvullende dekkingen. Met de aanvullende dekkingen ben je extra verzekerd.

Pechhulp

Vaak ben je niet in de buurt van je onze werkplaats en als je pech hebt wil je weer snel op pad. De module Pechhulp biedt de prettige zekerheid dat je weer snel en veilig op weg geholpen wordt. Je krijgt:

  • • Kosteloze reparatie bij pech onderweg (exclusief onderdelen)
  • • Ook hulp vanaf het thuisadres
  • • Gratis vervoer van de fiets als reparatie onderweg niet mogelijk is

Ongevallenverzekering

Als je fiets beschadigd raakt door een val of een aanrijding, dan wordt dat vergoed. Ook schade aan de accu door vallen of stoten is verzekerd. Raakt jouw fiets binnen de eerste 5 jaar total loss door een aanrijding of vandalisme? Dan leveren wij je een nieuw exemplaar.

Verhaalsrechtsbijstand

Het kan gebeuren dat er tijdens het fietsen schade ontstaat door de schuld van iemand anders. Met de Verhaalsrechtsbijstandsdekking zorgen we ervoor dat deze schade wordt verhaald op de persoon die de schade heeft veroorzaakt.

Zelf je premie berekenen

Benieuwd naar de premie voor een ANWB Fietsverzekering? Bereken direct jouw premie in de online calculator. Naast verzekeringen van de ANWB bieden we ook verzekeringen aan van andere verzekeraars zoals Kingpolis en ENRA. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.


Bootstrap Themes

We helpen je graag!

Bij Mari van Rens Tweewielerspecialist staan we iedere dag weer klaar voor jouw fietsplezier. Ons assortiment is groot. Kun je niet helemaal vinden waar je naar op zoek bent? Neem dan contact met ons op. Persoonlijke service staat bij ons altijd voorop.

Wat kunnen we voor je betekenen? Laat het ons weten.


top