Lease voor werkgevers

LEASE A BIKE - Voor werkgevers

Heel werkend Nederland op de fiets!

De fiets is de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarde van Nederland. En sinds 1 januari 2020 herleven oude tijden met de terugkomst van de ‘fiets van de zaak’. In een nieuw jasje, wel te verstaan. Geen omslachtige werkkostenregeling (WKR), maar een heldere wetgeving die iedereen blij maakt: de werknemer én de werkgever. Een fiets van de zaak aanbieden is dankzij de nieuwe wetgeving duidelijk en eenvoudig. Al een fietsplan opgenomen binnen de WKR? Geen punt. De fietsleaseregeling valt volledig buiten de WKR en kan dus naast een bestaand fietsplan worden aangeboden.

De leaseregeling is ook interessant voor zelfstandigen en ZZP'ers. Vragen over de leasefietsregeling? Neem contact met ons. Een persoonlijk gesprek waarin we je vragen over de regeling beantwoorden behoort tot de mogelijkheden. We helpen je graag bij het opzetten van een fietsplan of vraag via onderstaande knop direct het gratis infopakket voor werkgevers aan!

Voordelen voor werkgevers:

 • • Vitalere en fittere werknemers
 • • Mooie secundaire arbeidsvoorwaarde
 • • Besparing op auto- en parkeerkosten
 • • Draagt bij aan de klimaatdoelstellingen
 • • Hoeft u niks te kosten!
LEASE A BIKE Wijchen Nijmegen Beuningen

Voordelen voor werknemers:

 • • Vrije keuze in merk & type fiets
 • • Fiscaal voordeel tot 35%
 • • All-in service, onderhoud & verzekering
 • • Optie tot koop na 36 maanden
 • • Vast laag maandtarief via brutoloon

Wat is LEASE A BIKE?

LEASE A BIKE wil heel werkend Nederland op de fiets zetten. Samen geloven we heilig in de voordelen van fietsen. Voor jou én voor de rest van de wereld. Fietsen is gezonder, duurzamer én goedkoper voor iedereen. En met de nieuwe wetgeving rondom de fiets van de zaak zijn de belangrijkste voorwaarden aanwezig. LEASE A BIKE doet de rest; een leasefiets aanbieden zonder zorgen.

LEASE A BIKE is onderdeel van één van Nederlands grootste familiebedrijven en mobiliteitsaanbieder Pon. Onder de vlag van Pon zijn zij uitgegroeid tot de grootste Europese leasefietsaanbieder, actief Duitsland, Nederland en België. De afgelopen jaren zijn meer dan 2.500 bedrijven aangesloten waarbij zij ruim 100.000 werknemers op de fiets hebben gezet. Het geheim? Een volledig geautomatiseerd platform dat het proces rondom de leasefiets eenvoudig maakt voor werkgever, werknemer en fietsenwinkel.

Hoe werkt het?

Nadat we alle vragen over het aanbieden van een leasefiets aan je werkgevers hebben beantwoord in een persoonlijk gesprek zijn er slechts een paar stappen stappen naar het aanbieden van een fiets van de zaak:

 • 1. Je bedrijf wordt klant van LEASE A BIKE
 • 2. Je stel éénmalig de bedrijfsregels in op het online platform (kosteloos)
 • 3. Je deelt de aanmeld-link met je werknemers, zij registreren zich (wij helpen je bij de promotie)
 • 4. Je beoordeelt de lease-aanvraag registratie en werknemer kiest een nieuwe fiets
 • 5. Je verwerkt de maandelijkse verplichtingen in de salarisadministratie

Het proces is simpel en overzichtelijk en kan binnen een week afgerond zijn. Door middel van het digitale en geautomatiseerde paltform word je als werkgever volledig ontzorgd. Ruim 2.500 bedrijven gingen je voor en inmiddels zijn er al ruim 100.000 leasefietsen op de weg.


Investeren, delen of faciliteren

Binnen de leaseregeling heb je als werkgever drie opties voor het aanbieden van de regeling. De werknemer betaalt altijd de 7% bijtelling en afhankelijk van je eventuele bijdrage als werkgever, kan de werknemer de leasekosten betalen door het uitruilen van brutoloon. Je gaat als werkgever altijd het leasecontract aan en stelt de fiets vervolgens beschikbaar aan de werknemer. Op de dagen dat de werknemer met de leasefiets naar werk komt mag géén kilometervergoeding worden uitgekeerd.

De maandelijkse leaseprijs is onder andere afhankelijk van de aanschafprijs van de fiets, belastingschaal, het salaris van de werknemer en het gekozen service & verzekeringspakket. In de LEASE A BIKE Calculator kun je een berekening maken afgestemd op je eigen situatie. De looptijd van het leasecontract bedraagt 36 maanden. Na de looptijd krijgt de medewerker de mogelijkheid om de fiets privé over te nemen voor ongeveer 15% van de nieuwprijs.

Werkgever investeert

Kies je ervoor om te investeren in je werknemers, dan betaal je als werkgever het gehele leasebedrag van de fiets. Een werknemer betaalt dan alleen de 7% bijtelling. Voor slechts een paar euro per maand fietst je werknemer dan al rond op een spiksplinter nieuwe fiets!

Rekenvoorbeeld*:
Catalogusprijs fiets:  € 2.999
Kosten werkgever p.m.:  € 108,94
Kosten werknemer p.m.:  € 8,58

Werknemer bespaart bijna 80% in vergelijking met privé-aanschaf.

* Genoemde prijzen zijn een indicatie en van verschillende factoren afhankelijk. Gebruik de calculator voor een berekening van je eigen situatie.

Ga naar de calculator

Gedeelde investering

Je kunt er ook voor kiezen om het leasebedrag te delen met je werknemer. De bijdrage die je doet als werkgever kun je zelf bepalen. Een werknemer betaalt dan naast de standaard 7% bijtelling, het andere gedeelte van het leasebedrag via de cafetariaregeling.

Rekenvoorbeeld*:
Catalogusprijs fiets:  € 2.999
Kosten werkgever p.m.:  € 50
Kosten werknemer p.m.:  € 38,62

Werknemer bespaart ruim 50% in vergelijking met privé-aanschaf.

* Genoemde prijzen zijn een indicatie en van verschillende factoren afhankelijk. Gebruik de calculator voor een berekening van je eigen situatie.

Ga naar de calculator

Werkgever faciliteert

Kies je ervoor om de leasefietsregeling te faciliteren voor je werknemers, dan doe je als werkgever geen bijdrage aan het leasebedrag. Een werknemer betaalt dan het gehele leasebedrag via de cafetarieregeling en de 7% bijtelling. De medewerker heeft zo fiscaal voordeel.

Rekenvoorbeeld*:
Catalogusprijs fiets:  € 2.999
Kosten werkgever p.m.:  € 0
Kosten werknemer p.m.:  € 64,44

Werknemer bespaart ruim 25% in vergelijking met privé-aanschaf.

* Genoemde prijzen zijn een indicatie en van verschillende factoren afhankelijk. Gebruik de calculator voor een berekening van je eigen situatie.

Ga naar de calculator


Enthousiast geworden?

Snappen we helemaal! Wist je dat een fietsleaseplan voor je werknemers al binnen een week geregeld kan zijn? Nadat we alle gegevens bij elkaar hebben en het platform door jou is ingesteld kunnen je werknemers een fiets uitzoeken. Uiteraard geven wij je handvatten om de nieuwe regeling binnen je bedrijf te promoten. Zo ver is het nog niet. We hebben een gratis infopakket samengesteld speciaal voor werkgevers. Hierin staat alle informatie rondom de leaseregeling nog eens uitgelegd. Vraag het pakket via onderstaande knop aan.

We komen graag bij je langs voor het bespreken van de mogelijkheden van de fiets van de zaak. Mocht je vragen hebben óf een leaseplan willen opstarten, neem dan contact met ons op of bel ons. Voor veelgestelde vragen kun je ook terecht op de website van LEASE A BIKE.

top