Lease voor werknemers

LEASE A BIKE - Voor werknemers

Heel werkend Nederland op de fiets!

Woon jij binnen 15 kilometer van je werk? Waarschijnlijk wel! Een ideale afstand om met de fiets te doen. De fiets is dan ook de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarde van Nederland. En sinds 1 januari 2020 herleven oude tijden met de terugkomst van de ‘fiets van de zaak’. In een nieuw jasje, wel te verstaan. Geen omslachtige werkkostenregeling (WKR), maar een heldere wetgeving die iedereen blij maakt: de werkgever én de werknemer. Het aanbieden van een fiets van de zaak door je werkgever is dankzij de nieuwe wetgeving duidelijk en eenvoudig. Bestaat er al een fietsplan binnen de WKR op je werk? Geen punt. De fietsleaseregeling valt volledig buiten de WKR en kan dus naast een bestaand fietsplan worden aangeboden.

De leaseregeling is ook interessant voor zelfstandigen en ZZP'ers. Vragen over de leasefietsregeling? Neem contact met ons. Wanneer je werkgever al een samenwerking heeft met LEASE A BIKE kun je bij ons in de winkel een nieuwe fiets uit komen zoeken! Wanneer dit nog niet zo is, breng je werkgever dan op de hoogte van de mogelijkheid. Wij helpen je hier graag bij middels een persoonlijk gesprek met je werkgever waarin we alle vragen over de regeling beantwoorden. Laat de contactgegevens van je werkgever achter en wij doen de rest. Benieuwd wat de fiets van de zaak voor jou kan betekenen? Vraag via onderstaande knop direct het gratis infopakket voor werknemers aan!

Voordelen voor werknemers:

  • • Fiscaal voordeel tot wel 35%. Met een bijdrage van je werkgever kan dit voordeel oplopen tot 80% t.o.v. privé aanschaf.
  • • Met LEASE A BIKE heb je geen beperking in merk of type fiets. Alles is mogelijk!
  • • Volledig onbezorgd onderweg. Bij je leasefiets is service, onderhoud & verzekering altijd inbegrepen.
  • • Een maandelijks vast en laag leasebedrag wat via je brutoloon wordt verrekend.
  • • Na afloop van het contract kun je de fiets voordelig overnemen.
LEASE A BIKE Wijchen Nijmegen Beuningen

Wat is LEASE A BIKE?

LEASE A BIKE wil heel werkend Nederland op de fiets zetten. Samen geloven we heilig in de voordelen van fietsen. Voor jou én voor de rest van de wereld. Fietsen is gezonder, duurzamer én goedkoper voor iedereen. En met de nieuwe wetgeving rondom de fiets van de zaak zijn de belangrijkste voorwaarden aanwezig. LEASE A BIKE doet de rest; een leasefiets aanbieden zonder zorgen.

LEASE A BIKE is onderdeel van één van Nederlands grootste familiebedrijven en mobiliteitsaanbieder Pon. Onder de vlag van Pon zijn zij uitgegroeid tot de grootste Europese leasefietsaanbieder, actief Duitsland, Nederland en België. De afgelopen jaren zijn meer dan 2.500 bedrijven aangesloten waarbij zij ruim 100.000 werknemers op de fiets hebben gezet. Het geheim? Een volledig geautomatiseerd platform dat het proces rondom de leasefiets eenvoudig maakt voor werkgever, werknemer en fietsenwinkel.

Hoe werkt het?

Wanneer je werkgever is aangesloten en jij toegang hebt tot het platform van LEASE A BIKE is het aanschaffen van een leasefiets heel eenvoudig. Met de code die je ontvangt kom je bij ons in de winkel een nieuwe fiets uitzoeken. Uiteraard geven we je hierbij deskundig advies. Met slechts een paar drukken op de knop kun je de deur uit fietsen!

Als je werkgever nog niet is aangesloten bij LEASE A BIKE is het belangrijk dat je je leidinggevende op de hoogte stelt van de regeling! We komen graag in contact met je werkgever om vrijblijvend de voordelen van de regeling uit te leggen. Het opzetten van de leasefietsregeling kan al binnen een week geregeld zijn. Hier helpen we je werkgever graag bij.


Investeren, delen of faciliteren

Binnen de leaseregeling heeft je werkgever drie opties voor het aanbieden van de regeling. Je betaalt altijd de 7% bijtelling en afhankelijk van de eventuele bijdrage van je werkgever, kan je de leasekosten betalen door het uitruilen van brutoloon. Je werkgever gaat het leasecontract aan en stelt de fiets vervolgens aan jou beschikbaar. Op de dagen dat je met de leasefiets naar werk komt mag géén kilometervergoeding worden uitgekeerd.

De maandelijkse leaseprijs is onder andere afhankelijk van de aanschafprijs van de fiets, belastingschaal, je salaris en het gekozen service & verzekeringspakket. In de LEASE A BIKE Calculator kun je een berekening maken afgestemd op je eigen situatie. De looptijd van het leasecontract bedraagt 36 maanden. Na de looptijd krijg je de mogelijkheid om de fiets privé over te nemen voor ongeveer 15% van de nieuwprijs.

Werkgever investeert

Wanneer je werkgever kiest om te investeren in de regeling, betaal je als werknemer slechts de 7% bijtelling van de nieuwprijs. Je werkgever zal het totale leasebedrag betalen. Voor slechts een paar euro per maand fiets je dan al rond op een spiksplinter nieuwe fiets!

Rekenvoorbeeld*:
Catalogusprijs fiets:  â‚¬ 2.999
Kosten werknemer p.m.:  â‚¬ 8,58
Totale besparing:  â‚¬ 2992,26

Je bespaart bijna 80% in vergelijking met privé-aanschaf.

* Genoemde prijzen zijn een indicatie en van verschillende factoren afhankelijk. Gebruik de calculator voor een berekening van je eigen situatie.

Ga naar de calculator

Gedeelde investering

Ook kan je werkgever ervoor kiezen om het leasebedrag te delen. Je werkgever bepaalt hoeveel je maandelijks betaalt, naast de standaard 7% bijtelling. Het leasebedrag wat je moet betalen wordt van je brutoloon afgetrokken, ook wel de cafetaria-regeling genoemd.

Rekenvoorbeeld*:
Catalogusprijs fiets:  â‚¬ 2.999
Kosten werknemer p.m.:  â‚¬ 38,62
Totale besparing:  â‚¬ 1910,53

Je bespaart ruim 50% in vergelijking met privé-aanschaf.

* Genoemde prijzen zijn een indicatie en van verschillende factoren afhankelijk. Gebruik de calculator voor een berekening van je eigen situatie.

Ga naar de calculator

Werkgever faciliteert

Wanneer je werkgever kiest om een leasefiets te faciliteren geeft je dat de mogelijkheid om met fiscaal voordeel een fiets te leasen. Je betaalt de 7% bijtelling en het maandelijkse leasebedrag via de cafetaria-regeling uit je brutoloon. Dit is het meest voorkomende scenario.

Rekenvoorbeeld*:
Catalogusprijs fiets:  â‚¬ 2.999
Kosten werknemer p.m.:  â‚¬ 64,44
Totale besparing:  â‚¬ 980,99

Je bespaart ruim 25% in vergelijking met privé-aanschaf.

* Genoemde prijzen zijn een indicatie en van verschillende factoren afhankelijk. Gebruik de calculator voor een berekening van je eigen situatie.

Ga naar de calculator


Enthousiast geworden?

Snappen we helemaal! Wist je dat een fietsleaseplan binnen een week geregeld kan zijn door je werkgever? Nadat we alle gegevens bij elkaar hebben en het platform door je werkgever is ingesteld kun je een fiets uitzoeken. Hiervoor ben je van harte welkom in onze winkel. We hebben een gratis infopakket samengesteld speciaal voor werknemers. Hierin staat alle informatie rondom de leaseregeling nog eens uitgelegd. Vraag het pakket via onderstaande knop aan.

We komen graag bij je werkgever langs voor het bespreken van de mogelijkheden van de fiets van de zaak. Mocht je vragen hebben óf een leasefiets willen uitzoeken, neem dan contact met ons op of bel ons. Voor veelgestelde vragen kun je ook terecht op de website van LEASE A BIKE.

top